Λογοτεχνία

«Ενοικιάζεται ο ποιητής» - Λητώ Σεϊζάνη

Ενοικιάζεται ο ποιητής - Λητώ Σεϊζάνη

«Ενοικιάζεται ο ποιητής» είναι ο τίτλος της έκτης ποιητικής συλλογής της Λητώς Σεϊζάνη. Η καινούρια αυτή συλλογή περιλαμβάνει 50 ποιήματα.

28η Οκτωβρίου 1941. Η πρώτη επέτειος του ΟΧΙ στην κατοχική Αθήνα

28η Οκτωβρίου 1941. Η πρώτη επέτειος του ΟΧΙ στην κατοχική Αθήνα

Απόσπασμα από το Ημερολόγιο της Μαρίκας Αντωνοπούλου η οποία κατέγραψε με εντυπωσιακή ενάργεια όλη τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής.

Σέργιος και Βάκχος του Μ. Καραγάτση

Σέργιος και Βάκχος του Μ. Καραγάτση

Η ιστορική αλήθεια σε συνδυασμό με τη μυθιστορηματική φαντασία στο ιδιόμορφο αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα του Καραγάτση, αποτελούν αφενός ένα μορφωτικό ιστορικό ανάγνωσμα και αφετέρου ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα.

Φτιάξτο μόνος σου (ή μόνη σου)

Φτιάξτο μόνος σου (ή μόνη σου)

Υπάρχει μια κατηγορία βιβλίων στα οποία διάφοροι συγγραφείς από την Αγγλία, την Αμερική, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και άλλες χώρες όπου σπανίζει η ηλιοφάνεια και η ζέστη, αγοράζουν ένα ερείπιο σε κάποιο σημείο της Μεσογείου και αποφασίζουν να το μετατρέψουν σε εξοχική ή μόνιμη κατοικία τους.

Οι δαιμονισμένοι

Οι δαιμονισμένοι

Με τον Ντοστογιέφσκη είχα αφήσει έναν ανοιχτό λογαριασμό που φέρει τον τίτλο «Οι δαιμονισμένοι». Νομίζω πως είναι το τελευταίο από τα σπουδαία του έργα που δεν είχα διαβάσει. Όχι ότι έχει σημασία δηλαδή. Τέτοια κλασσικά έργα δεν αποτελούν υποχρέωση που πρέπει να σβηστεί από κάποια λίστα. Η υποχρέωση προς τον εαυτό μας είναι να καταλάβουμε το νόημα που έχουν τέτοια βιβλία για την δική μας ζωή. Πώς μπορούν να μας επηρεάσουν και ει δυνατόν να μας αλλάξουν προς το καλύτερο.

Το Πέρα των Ελλήνων

Το Πέρα των Ελλήνων

Η Ιώ Τσοκώνα περιδιαβαίνει στο χώρο και στο χρόνο της πιο ονομαστής περιοχής της Κωνσταντινούπολης. Με καμβά τις αυτοβιογραφικές αναφορές ξετυλίγει μια πολυεπίπεδη παρουσίαση της ζωής των Ελλήνων και όχι μόνο στο κομβικό αυτό σημείο της Πόλης.

Στιγμές της ποίησης

Στιγμές της ποίησης

Ποιήματα μεταφρασμένα από διάφορες γλώσσες

Τα χρόνια της Αννί Ερνώ

Τα χρόνια της Αννί Ερνώ

Η Αννί Ερνώ (Annie Ernaux) τιμήθηκε πρόσφατα με το Νόμπελ λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της.

Γράμμα στον Μαρσέλ Προυστ

Γράμμα στον Μαρσέλ Προυστ

Μια επιστολή μακροσκελή

Σου γράφω ίνδαλμά μου Μαρσέλ Προυστ

Το ιδανικό παγκάκι

Το ιδανικό παγκάκι

Το 2013 γράφοντας το ποίημα "Το ιδανικό παγκάκι", η Λητώ Σεϊζάνη, χωρίς να το φαντάζεται αρχικά, ξεκινούσε κάτι σαν κυνήγι θησαυρού.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

çanta
X
ankara escort