Μουσική

Όταν ο Δημήτρης Χορν τραγούδησε τις Θαλασσιές τις Χάντρες…

Όταν ο Δημήτρης Χορν τραγούδησε τις Θαλασσιές τις Χάντρες…

Την εποχή που ο Μίμης Πλέσσας έγραψε αυτό το τραγούδι το άκουσμα του μπουζουκιού προκαλούσε σε πολλούς αλλεργία. Στην αστική Αθήνα του ’60, οι γυναίκες φορούσαν μεσάτα φουστάνια, μυτερές γόβες και ήταν, σχεδόν όλες ερωτευμένες με τον γοητευτικό ηθοποιό Δημήτρη Χορν! 

Pink Floyd στην Πομπηία

Pink Floyd στην Πομπηία

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Οκτωβρίου 1971 , όταν οι ανερχόμενοι Λονδρέζοι Pink Floyd πάτησαν την ζεστή άμμο του αρχαίου θεάτρου της Πομπηίας , για να παρουσιάσουν ζωντανά ένα από τα πιο προοδευτικά album όλων των εποχών.

Οι War και το The World is a Ghetto

Οι War και το The World is a Ghetto

Αν υπάρχει ένα άλμπουμ που το άκουσμά του με συνεπαίρνει και με ξεσηκώνει ακόμη αυτό είναι το «The World Is a Ghetto»! Για πολλούς λόγους...

Μουσική, πανταχού παρούσα

Μουσική, πανταχού παρούσα

Αδιαμφισβήτητα, η μουσική αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές τέχνης, που αναπτύχθηκε στο μέγιστο βαθμό, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Για την πλειοψηφία συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας , καθώς συνδέεται σημαντικά με την συναισθηματική νοημοσύνη και επηρεάζει ως επί το πλείστον το ιδιοσυγκρασιακό μοντέλο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Bravo! Bravo!

Bravo! Bravo!

Αυτό το χειροκρότημα που αντηχεί στο τέλος κάθε άριας και κάθε σεξτέτου, αυτό το ενθουσιώδες χειροκρότημα έρχεται ν’ανταμείψει βέβαια τους συντελεστές της αποψινής παράστασης.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στη Λήδρα. Ένα Διάλειμμα στις ψυχές μας!

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στη Λήδρα. Ένα Διάλειμμα στις ψυχές μας!

Στην καρδιά της Πλάκας στα χρόνια της δικτατορίας. Εκεί όπου με οδηγό τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου η ψυχαγωγία ήταν μυσταγωγία και ανάταση ψυχής!

Tina Turner

Tina Turner, σε ευχαριστώ πολύ!

Φαντάζομαι έναν Άγιο Πέτρο να την υποδέχεται στις πύλες του παραδείσου και να καρφώνεται στις φοβερές της γάμπες, μονολογώντας από μέσα του «ύπαγε οπίσω μου…»

Νίκος Καρακώστας, το κλαρίνο που μαγεύει !

Νίκος Καρακώστας, το κλαρίνο που μαγεύει!

Τέτοιον γλυκό ήχο από κλαρίνο δεν έχετε ξανακούσει. Εγώ πάντως σίγουρα δεν είχα ξανακούσει κάτι παρόμοιο! Αλλά το κλαρίνο το Νίκου Καρακώστα, έχει μια ομορφιά, μια ελαφράδα, σου προκαλεί απίστευτη ευθυμία και κέφι!

Volare

Volare

(Volare) Nel blu dipinto di blu – Domenico Modugno

O mio Signore

O mio Signore

Τα Ιταλικά τραγούδια έχουν, νομίζω, μια ιδιαίτερη θέση στις ελληνικές καρδιές μας. Βεβαίως και στη δική μου. Εκείνα δε τα παλιά της δεκαετίας του ’60, τα πολύ ρομαντικά, τα τραγουδισμένα από τις Ιταλικές φωνάρες της εποχής, με κάνουν να λιώνω.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

çanta
X
ankara escort