Τέχνες

Άννα Μανιάνι

Άννα Μανιάνι

Τις προάλλες είδα ένα ντοκυμανταίρ για την Άννα Μανιάνι. Ήξερα ότι ήταν πολύ καλή ηθοποιός αλλά στο τέλος της σύντομης αυτής βιογραφικής εκπομπής, κατάλαβα πως ίσως ήταν η πιο μεγάλη ηθοποιός του 20ού αιώνα.

 Keanu Reeves, ο πιο γλυκός και φιλοσοφημένος σταρ στις μέρες μας

Keanu Reeves, ο πιο γλυκός και φιλοσοφημένος σταρ στις μέρες μας

Στο σύγχρονο σταρ σύστεμ η περίπτωση του Keanu Reeves είναι ιδιαίτερη. Γιατί στις μέρες μας δεν αρκεί να είσαι μόνο όμορφος ή καλός ηθοποιός, αλλά και άνθρωπος!

Madame X - Η άγνωστος

Madame X - Η άγνωστος

Το 1908, ο θεατρικός συγγραφέας Alexandre Bisson, έγραψε το έργο Madame X το οποίο ανέβηκε στο θέατρο δυο χρόνια αργότερα, τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νέα Υόρκη, στο Broadway και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την Σάρα Μπερνάρ!

Pinsir, η τρομακτική ανάμνηση της παιδικής μου ηλικίας

Pinsir, η τρομακτική ανάμνηση της παιδικής μου ηλικίας

Όλοι ως παιδιά είχαμε κάτι που μας φόβιζε, μας έκανε να κουκουλωνόμαστε στο κρεβάτι μας προσπαθώντας να μας κάνουμε αοράτους με σκοπό να «μη μας δει». Για άλλους ήταν ο μπαμπούλας, για κάποιους άλλους κάποιο εξωτικό τέρας των παραμυθιών, για άλλους ένα φάντασμα ή μία υπερφυσική οντότητα που δε γινόταν ορατή  από το ανθρώπινο μάτι.

Ένα μουσείο στη Γενεύη

Ένα μουσείο στη Γενεύη

Μερικά μουσεία της Γενεύης διατηρούν τον παλιομοδίτικο χαρακτήρα τους και δεν έχουν υποκύψει ακόμα στα ψηφιακά και διαδραστικά μέσα. Έχουν δηλαδή τα εκθέματά τους ακόμα μέσα στις αρχικές τους βιτρίνες και τις επεξηγήσεις σε μικρές ετικέτες δίπλα τους.

Σεραφίν (Séraphine Louis)

Σεραφίν (Séraphine Louis)

Το όνομα της ζωγράφου Séraphine Louis ή Séraphine de Senlis ήταν άγνωστο στον πολύ κόσμο μέχρι το 2008 που παίχτηκε στην Γαλλία μια ωραία ταινία για την ζωή της.

 Eli Wallach, ένας υπερταλαντούχος  Άσχημος!

Eli Wallach, ένας υπερταλαντούχος Άσχημος!

Από το 1956 που γύρισε την πρώτη του ταινία  έως την τελευταία το 2010, ο Γουάλας έπαιξε σε πάνω από 90 ταινίες, και τί ταινίες! Μια εντυπωσιακή καριέρα για έναν χαμαιλέοντα της υποκριτικής!

Η σπουδαιότητα του μαύρου χρώματος.

Η σπουδαιότητα του μαύρου χρώματος.

Το μαύρο είναι σπουδαίο χρώμα, με μεγάλο συμβολισμό και αξία και όχι απαραίτητα θλιβερό. Αν δεν υπήρχε το μαύρο της νύχτας ο Βαν Γκογκ πώς θα ζωγράφιζε, οι ποιητές και οι συνθέτες πώς θα μεγαλουργούσαν;

Πέντε πράγματα που δεν μπορώ να ξεπεράσω παρακολουθώντας ταινίες..

Πέντε πράγματα που δεν μπορώ να ξεπεράσω παρακολουθώντας ταινίες..

Κλείσιμο φώτων, ποπ κορν, σκοτάδι και πάμε! Η απόλαυση μιας κινηματογραφικής ταινίας είναι αξεπέραστη ωστόσο υπάρχουν και κάποια κλισέ αστεία, υπερβολικά έως και παράλογα!

Σπίτα χωρίς γωνίες

Σπίτια χωρίς γωνίες

Σε μια επαρχία της Κίνας που λέγεται Φουτζιάν υπάρχουν τα παράξενα σπίτια της φυλής των Χάκκα ( 围龙屋). Οι κατασκευές αυτές που ξεκίνησαν τον 17ο αιώνα, είναι στρογγυλές και πολύ μεγάλες σε μέγεθος –θα μπορούσαν να είναι και γήπεδα ποδοσφαίρου!

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

çanta
X
ankara escort