Τέχνες

Ο Μαραθώνιος εμπνέει την 7η Τέχνη

Ο Μαραθώνιος εμπνέει την 7η Τέχνη

Είναι πολλές οι ταινίες μυθοπλασίας που έχουν ασχοληθεί με τον Μαραθώνιο σαν κυρίως θέμα ή σαν πλαίσιο αναφοράς. Ίσως να μην είναι όλες αριστουργήματα αλλά αξίζει να τις γνωρίσουμε!

Χρυσοθήρας με ευαισθησία

Χρυσοθήρας με ευαισθησία

Από εργάτης στα ορυχεία ο Σκωτσέζος μετανάστης Thomas Stoddart κατάφερε τον 19ο αιώνα να γίνει πάμπλουτος χρηματιστής στην Αυστραλία.

Λιοντάρι επιτίθεται σε Άλογο. George Stubbs

Λιοντάρι επιτίθεται σε Άλογο

Το μεγαλείο της Φύσης και ο μαγικός κόσμος των ζώων, ιδιαίτερα των αλόγων, όπως τα αποτύπωσε με μοναδικό ρεαλισμό ο George Stubbs, Άγγλος ζωγράφος του 18ου αιώνα!

Θρύλοι και παραμύθια - Οι μουσικοί της Βρέμης

Θρύλοι και παραμύθια - Οι μουσικοί της Βρέμης

Πάντα στις πλατείες των πόλεων και των χωριών της Γερμανίας, βρίσκεις γύρω από ένα συντριβάνι συνήθως ή δίπλα σε μια εκκλησία, κάποιο γλυπτό σχετικό με την ιστορία του τόπου.

Η Παναγιώτα Βλαντή μιλάει στον Ιδεοστρόβιλο

Η Παναγιώτα Βλαντή μιλάει στον Ιδεοστρόβιλο

Αγαπημένη ηθοποιός η Παναγιώτα Βλαντή, την έχουμε απολαύσει τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο. Και στον κινηματογράφο παλαιότερα. Ποιος δεν θυμάται την φοβερή Σιλβή στα "Μαύρα μεσάνυχτα" , ή τον "Αστέρα Ραχούλας" και "Το κενό αυτοπροσώπως" ή "Εκπαιδεύοντας την Ρίτα" στο θέατρο ; Όπου συμμετείχε, έλαμπε και γι'αυτό το κοινό την αγαπάει.

Ο νέος Φειδίας

Ο νέος Φειδίας

Είναι δύσκολο να ασχοληθείς, έστω και επιφανειακά, με το θέμα της γλυπτικής και να μην συναντήσεις κάποια στιγμή μπροστά σου τα έργα του Canova.

Laura, ένα φιλμ νουάρ για λίγους

Laura, ένα φιλμ νουάρ για λίγους

Η Laura, ταινία γυρισμένη το 1944 είναι ένα φιλμ νουάρ που σημάδεψε το είδος του, βραβεύθηκε με Όσκαρ φωτογραφίας και θεωρείται αρχετυπική ταινία για την εποχή της. 

Ήρωες και άγιοι

Ήρωες και άγιοι

Μια σειρά αγαλμάτων προκαλεί μια σειρά σκέψεων και συνειρμών που συνδυάζονται με την πρόσφατη επικαιρότητα (Σεπτ.2023)

Σπίτι μου σπιτάκι μου

Σπίτι μου σπιτάκι μου

Το 1967 η Alison Knowles, Αμερικανίδα εικαστική καλλιτέχνις, ιδρυτικό μέλος του κινήματος Fluxus, έγραψε με τη βοήθεια κομπιούτερ –γεγονός πρωτοποριακό για την εποχή- ένα ποίημα που είχε τίτλο "A house of dust“ σε συνεργασία με τον James Tenney.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

Μυστικά καλά κρυμμένα, άφθονες δόσεις γαμήλιας υστερίας, εύθραυστες ισορροπίες. Νομίζω πως λίγες ταινίες περιέπλεξαν τόσο την αγάπη, το μίσος, το πλήγωμα, το θυμό όσο το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ».

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

çanta
X
ankara escort