Ορισμένοι άνθρωποι πασπάλισαν τη ζωή μας με λαμπερή χρυσόσκονη, μας βοήθησαν μέσα από την τηλεοπτική μυθοπλασία να ξεφύγουμε από μία πραγματικότητα οδυνηρή και έφυγαν αστραπιαία. Η Καίτη Κωνσταντίνου πέρασε στην αιωνιότητα. Αλλά ουσιαστικά δε θα πεθάνει ποτέ!
Αν ο δρόμος σας σας φέρει στο υπέροχο Λονδίνο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων (National Portrait Gallery). Μπορεί να μην είναι από τα πιο διάσημα μουσεία του Λονδίνου, αλλά σίγουρα έχει πολλά να σας προσφέρει και θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και στην ιστορία με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Ένα από τα αγαπημένα θέματα του Αμερικανού ζωγράφου Έντουαρντ Χόπερ από τις πρώιμες χαλκογραφίες του και σε όλη τη διάρκεια της ζωγραφικής του διαδρομής είναι οι γυναίκες. Μοναχικές, σχεδόν ανέκφραστες, συνήθως μέσα σε ένα δωμάτιο δημιουργούν εν τούτοις δυνατά συναισθήματα στον θεατή...
Όταν το 1988 ο Αλμοδόβαρ έγραψε και σκηνοθέτησε την ομώνυμη ταινία κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν η ταινία-φετίχ των '80s! Και είναι πολλοί οι λόγοι πέραν της καθαρά καλλιτεχνικής αξίας του έργου που έκαναν το κοινό να λατρέψει αυτές τις "Γυναίκες"!
Το πιο πιθανό αν δεν έχετε παιδιά ή εγγόνια που να ανήκουν στην Γενιά Άλφα (Gen Alpha) δηλαδή να έχουν γεννηθεί μετά το 2010, το πιο πιθανό λοιπόν είναι να μην πέσετε ποτέ πάνω σε κάποιο από τα skibidi toilet stories. Ακόμη λιγότερες πιθανότητες έχετε να παίξετε τα skibidi toilet games στις χιλιάδες παραλλαγές τους, στην περίπτωση που είσαστε εθισμένοι στα video games. Οι υπόλοιποι απλά θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!
Το καινούριο μουσείο Reinhard Ernst στο Βισμπάντεν της Γερμανίας σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Fumihiko Maki (1928-2024), ο οποίος είχε στο ενεργητικό του πολλά γνωστά κτίσματα σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη.
Με ένα ευρώ μπορείς να δεις ένα μεγάλο έργο της Αναγέννησης στη Φλωρεντία σε μια εκκλησία. Γύρω από τον σκοτεινό πίνακα που βρίσκεται πίσω από ένα κιγκλίδωμα, ουσιαστικά μέσα σ’ένα κλουβί, μαζεύονται αρκετοί επισκέπτες για να θαυμάσουν την υπέροχη ζωγραφική του Ποντόρμο για ένα λεπτό. Ρίχνεις το κέρμα, ο πίνακας φωτίζεται λαμπρά. Μετά, το φως σβήνει πάλι και μένεις στο σκοτάδι ν’αναλογίζεσαι αυτό που είδες. Ήταν θαύμα, όνειρο που τέλειωσε ξαφνικά, μια παραίσθηση, ένας αντικατοπτρισμός;
Ένας πρωτόγονος άνθρωπος που ανακαλύπτει τη γραφή; Ή είναι κάτι άλλο; Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, αυτό το γλυπτό ενός σκυμμένου ανθρώπου που γυμνός γράφει συγκεντρωμένος στις πλάκες της αυλής, μου τράβηξε την προσοχή.
The prime of miss Jean Brodie. Μια 100% βρετανική ταινία του 1969 που έδωσε την ευκαιρία στην Μάγκι Σμιθ να αναδείξει όλο της το ταλέντο και που της χάρισε κι ένα Oscar ερμηνείας, απέναντι μάλιστα σε κάποιους από τους πιο δυνατούς ρόλους, αξέχαστους μέχρι σήμερα: Katharine Hepburn ( Lion in Winter ) , Jane Fonda ( Barefoot in the Park), Julie Christie (Darling) και Mia Farrow (Rosemary's Baby).
Εμβληματικό ψυχολογικό θρίλλερ του 1987 με τον Michael Douglas και την Glenn Close, η Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) τοποθέτησε αναμμένα κάρβουνα πάνω από το κεφάλι κάθε παντρεμένου!