Τί ωραίες πεταλούδες!

Τί ωραίες πεταλούδες!

Αυτές οι μικρές φτερωτές υπάρξεις είναι πάντα μια οπτική απόλαυση και πιθανώς ένα από τα μόνα έντομα που μας αρέσει να βλέπουμε στον κόσμο μας. Οι πεταλούδες υπολογίζονται σε εκατομμύρια και υπάρχουν περίπου 150.000 διαφορετικά είδη. Ωστόσο, μερικά ξεχωρίζουν για τα υπέροχα φτερά τους. Σας παρουσιάζουμε εδώ τα πιο όμορφα είδη πεταλούδων στον κόσμο!

1. Η μπλε πεταλούδα Hamadryas

 Αυτή η πεταλούδα – με το παρατσούκλι «Starry Night» στα αγγλικά – εκπλήσσει με την ομορφιά των φτερών της. Πρόκειται για ένα μεταμεσονύκτιο μπλε διάστικτο με ένα λαμπρό μπλε του ουρανού, που σχεδόν μιμείται έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Αυτή η μεγάλη πεταλούδα των 65 mm ζει σε τροπικά δάση, ειδικά στην Κολομβία, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

2. Η πεταλούδα κουκουβάγια

Η πεταλούδα κουκουβάγια είναι νυχτοπεταλούδα και έχει την ιδιαιτερότητα, όπως υποδηλώνει το όνομά της, να θυμίζει κουκουβάγια. Πράγματι, τα καφέ φτερά του είναι διακοσμημένα με κίτρινους και μαύρους κύκλους, λίγο πολύ μεγάλους και πολυάριθμους. Τόσο καλά που μπορεί να ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον και να εξαφανιστεί. Η πολυπλοκότητα και η λεπτομέρεια των φτερών της  προσδίδουν απαράμιλλη ομορφιά.

3. Η πεταλούδα rutulus

Αυτή η πεταλούδα ζει στα βορειοδυτικά της Αμερικής και μπορεί να τη δει κανείς τακτικά σε κήπους ή πάρκα. Είναι πολύ μεγάλη, με διαστάσεις μεταξύ 70 και 100 mm. Τα φτερά της έχουν χρώμα υποκίτρινο και συμμετρικά ριγέ με μαύρες ταινίες.

4. Πεταλούδα Junonia orthya

Η junonia orthya έχει μια ιδιαίτερα σοφιστικέ εμφάνιση και παρουσιάζει ποικιλία χρωμάτων. Τα φτερά της είναι και τα δύο μπλε, λευκά, μαύρα και είναι διακοσμημένα με μικρούς κύκλους διαφορετικών χρωμάτων. Ονομάζεται επίσης «Μπλε πανσές», αυτό το είδος ζει σε πεδιάδες διαφορετικών ηπείρων, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και της Αφρικής.

5. Η πεταλούδα του φεγγαριού

Αυτή η πεταλούδα θεωρείται μια από τις ωραιότερες νυχτοπεταλούδες. Με εμφάνιση παρόμοια ενός φύλλου από δέντρο και ένα σμαραγδί χρώμα που έχει πριμοδοτήσει τη φήμη της. Το είδος ζει κυρίως στην αμερικανική ήπειρο, απαντάται για παράδειγμα στον Καναδά, το Κεμπέκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

6. Η μπλε πεταλούδα morpho

Ξεχωρίζει για το εκθαμβωτικό μπλε χρώμα και την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φως. Τα υπέροχα φτερά της περιβάλλονται από μια στεφάνη μαύρων και μικρών κόκκινων και λευκών γραμμών. Αυτές οι πανέμορφες πεταλούδες ζουν κυρίως στη Νότια Αμερική.

7. greta oto πεταλούδα

Αυτή η μικρή πεταλούδα προέρχεται επίσης από τη Νότια Αμερική και είναι τα φτερά της που την κάνουν πρωτότυπη. Είναι διάφανα και περιβάλλονται από μια καραμελέ γραμμή. Για αυτό το λόγο ονομάζεται και «ο μικρός καθρέφτης» ή «η πεταλούδα με τα γυάλινα φτερά». Χάρη στην διαφάνεια και διακριτικότητα που της προσφέρει η εμφάνισή της εξασφαλίζει την επιβίωσή της από τους κυνηγούς της.

 

Το διαβάσαμε εδώ : https://animalaxy.fr/les-plus-belles-especes-de-papillons-dans-le-monde/ 

 


Εκτύπωση   Email