Περιβάλλον

Μερκάδα, το σούπερ χωριό του Τυμφρηστού

Μερκάδα, το σούπερ χωριό του Τυμφρηστού

Μην σας φανεί περίεργο, χρόνια ήθελα να επισκεφτώ την Μερκάδα, αλλά όλο κάτι στραβό τύχαινε και δεν τα κατάφερνα. Φέτος λοιπόν, αρχές Απριλίου επιτέλους πήγαμε και ζήσαμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην Μερκάδα Φθιώτιδας.

Τί ωραίες πεταλούδες!

Τί ωραίες πεταλούδες!

Αυτές οι μικρές φτερωτές υπάρξεις είναι πάντα μια οπτική απόλαυση και πιθανώς ένα από τα μόνα έντομα που μας αρέσει να βλέπουμε στον κόσμο μας. Οι πεταλούδες υπολογίζονται σε εκατομμύρια και υπάρχουν περίπου 150.000 διαφορετικά είδη. Ωστόσο, μερικά ξεχωρίζουν για τα υπέροχα φτερά τους. Σας παρουσιάζουμε εδώ τα πιο όμορφα είδη πεταλούδων στον κόσμο!

Τα δέκα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο!

Τα δέκα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο!

Από τα 8 εκατομμύρια ζωικά είδη στη Γη, πολλά βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Στην ερώτηση ποιος ευθύνεται για αυτό,  η απάντηση είναι : ο Άνθρωπος και η απίστευτη ικανότητά του να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του! Ανακαλύψτε σε εικόνες τα 10 πιο σπάνια ζώα στον πλανήτη.

Τουρίστας στη Βεργίνα

Τουρίστας στη Βεργίνα

Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου 7 αρχαιολογικοί χώροι που είναι καλό να επισκεφτεί κάθε Έλληνας (ή ξένος που έρχεται στην Ελλάδα). Της Ακρόπολης, των Δελφών, της Ολυμπίας, των Μυκηνών, της Κνωσσού, της Ελευσίνας και της Βεργίνας. Υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι αξιόλογοι και ωραίοι (Σούνιο, Βραυρώνα, Αφαία, Φαιστός, Κάμειρος, Φιγάλεια και ένα σωρό ακόμα σε νησιά, βουνά και πεδιάδες, που μου διαφεύγουν) αλλά ας μείνω προς το παρόν στους 7 πρώτους και συγκεκριμένα σ’εκείνον της Βεργίνας, που δεν τον είχα μέχρι τώρα δει.

Λίθοι μεγάλοι και παράξενοι

Λίθοι μεγάλοι και παράξενοι

Ορισμένα μεγαλιθικά μνημεία σαν το προϊστορικό νεκροταφείο Στόουνχεντζ (Stonehenge) στην Αγγλία προκαλούν τον θαυμασμό μας και εξάπτουν την φαντασία μας. Η ιστορία τα συνδέει με ειδωλολατρικές τελετές ενώ η λογοτεχνία επαυξάνει με βιβλία που διαδραματίζονται εκεί όπως η Τες του Τόμας Χάρντυ. Πρόσφατα ο Άγγλος καθηγητής Timothy Darvill, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μνημείο του Στόουνχεντζ δημιουργήθηκε με βάση ένα ηλιακό έτος 365,25 ημερών.

Valais Blacknose Sheep-Τα πιο χαριτωμένα πρόβατα στον κόσμο!

Valais Blacknose Sheep-Τα πιο χαριτωμένα πρόβατα στον κόσμο!

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί θεωρείται η πιο χαριτωμένη ράτσα προβάτων παγκοσμίως. Με το  πλούσιο, σγουρό  τρίχωμά τους παραπέμπουν περισσότερο σε λούτρινο παιχνίδι παρά σε πρόβατο!

Μια "πλημμύρα" από εκατομμύρια καβούρια

Μια "πλημμύρα" από εκατομμύρια καβούρια

Στο Νησί των Χριστουγέννων στη μακρινή Αυστραλία αυτήν την εποχή βλέπεις παντού κόκκινα καβούρια! Περνούν μέσα από πόλεις, διασχίζουν γέφυρες που η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ειδικά για εκείνα και καλύπτουν τα πάντα στο πέρασμά τους κινούμενα προς τον Ινδικό Ωκεανό προκειμένου να ζευγαρώσουν σε λάκκους κοντά στο νερό…

Η κίτρινη ψιψίνα

Η κίτρινη ψιψίνα

Ήρθε ξανά στον κήπο της πολυκατοικίας αυτή η όμορφη και τσαχπίνα ψιψίνα. Είχα καιρό να τη δω και την είχα επιθυμήσει; συνεχώς σκεφτόμουν πού να είναι και αν θα ξαναδώ αυτή την όμορφη και τόσο χαριτωμένη γάτα που με το σπάνιο χρώμα της και την έμφυτη κοινωνικότητά της, έκλεψε την καρδιά σε τόσους  πολλούς ανθρώπους.

Εμπνευσμένο πλαστικό

Εμπνευσμένο πλαστικό

Κυριάρχησε στη ζωή μας, παντού επί πολλές δεκαετίες. Το χρησιμοποίησαν στην ιατρική, στα ρούχα, στα αυτοκίνητα, στα σπίτια. Υπήρξε επαναστατικό και έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα.

Το πλαστικό διαρκεί για πάντα

Το πλαστικό διαρκεί για πάντα

Μια έκθεση φωτογραφιών του ΟΗΕ για τα πλαστικά απόβλητα. 

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X