Τυρόπιτα με σφολιάτα

Τυρόπιτα με σφολιάτα

Πανέυκολη συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα! Ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι αλλά και για κάθε γιορτινό τραπέζι. Αλλά είναι και τόσο εύκολη που μάλλον θα την φτιάχνετε κάθε μέρα...

Υλικά:

  • 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
  • 400 γρ φέτα, τριμμα
  • 1 αυγό 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ανάλογα με τα γούστα σας
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε το πακέτο και ξεδιπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα της σφολιάτας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι, το λάδι. 
  • Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο λαδωμένο ταψί.
  • Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Αλείφουμε με τον κρόκο και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το γάλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα. 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Εκτύπωση   Email