Πανέυκολη συνταγή για πεντανόστιμη τυρόπιτα! Ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι αλλά και για κάθε γιορτινό τραπέζι. Αλλά είναι και τόσο εύκολη που μάλλον θα την φτιάχνετε κάθε μέρα...
Υλικά:
- 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
- 400 γρ φέτα, τριμμα
- 1 αυγό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ανάλογα με τα γούστα σας
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα γάλα πλήρες
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το πακέτο και ξεδιπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα της σφολιάτας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αυγό, τη φέτα, το πιπέρι, το λάδι.
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο λαδωμένο ταψί.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Αλείφουμε με τον κρόκο και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το γάλα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ