Διαφήμιση. Πόσο ικανοποιητικός κλάδος είναι στη σημερινή εποχή;

Διαφήμιση. Πόσο ικανοποιητικός κλάδος είναι στη σημερινή εποχή;

 Η διαφήμιση είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής ανέχειας, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να παρέχει και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Η διαφήμιση είναι κλάδος που περιέχει πολλές δραστηριότητες και τρόπους προώθησης προϊόντων. Από διανομή φυλλαδίων, προώθηση σε πελάτες, συγγραφή κειμένων για προώθηση, τηλεφωνική πώληση και άλλες πολλές δραστηριότητες. Όταν ασχολείσαι με το χώρο της διαφήμισης, προσπαθείς να τονίσεις το καλύτερο, δίχως να εξιδανικεύεις. Προσπαθείς να πουλήσεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει, δίχως όμως να αποκρύψεις και τις αρνητικές του πλευρές. Τονίζεις τα θετικά, προσπαθείς να διορθώσεις τα αρνητικά.

Ακόμα και την εποχή της τεχνολογίας, η διαφήμιση παραμένει ένας δυνατός κλάδος που υπόσχεται επαγγελματική ευλυγισία. Παρά το γεγονός πως κάποιος μπορεί να μπει για παράδειγμα, στο Διαδίκτυο και να βρει το μενού, τις προσφορές από ένα κατάστημα, φυλλάδια πάλι διανέμονται ως τρόποι προώθησης μίας επιχείρησης. Αν και θεωρώ πως στο Διαδίκτυο μπορείς να έχεις μία πλήρη γνώση της ποιότητας ενός καταστήματος, διαβάζοντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά σχόλια που γράφουν οι πελάτες από την εμπειρία τους.

 Η διαφήμιση είναι κλάδος που πάντα έχει δύναμη, επειδή οι επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε, προσπαθούν να ενδυναμωθούν περισσότερο προκειμένου να πείσουν τον πελάτη για την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουν.

Ένα προϊόν πρέπει να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του καταναλωτή, να εξυπηρετεί δύο βασικούς σκοπούς: την ποιότητα και το κόστος. Ο ανταγωνισμός, ειδικά τη σημερινή εποχή είναι μεγάλος, αλλά ποτέ ένας επιχειρηματίας που πραγματικά προσφέρει ποιότητα και άμεση εξυπηρέτηση δε χάνει.

Θεωρώ πως η διαφήμιση και η μετάφραση είναι δύο επαγγελματικοί χώροι με μέλλον ακόμα και σε αυτή την εποχή, σε αυτή τη χώρα που όλα οικονομικά είναι εύθραυστα και τρομερά δύσκολα. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι, καθώς οι επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις με άλλες χώρες και οι επιχειρήσεις που τολμούν να προσφέρουν κάτι καινοτόμο στην αγορά εργασίας, δε σταματούν να υφίστανται; ίσως και να επιθυμούν να εκμεταλλεύονται περισσότερο τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Στη διαφήμιση, μαθαίνεις να καλλιεργείς τη δύναμη της πειθούς, χρησιμοποιείς κάθε τρόπο επικοινωνίας για να πείσεις τον πελάτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνδυάζεις τη δύναμη του λόγου, τον ποιοτικό λόγο, την ευστροφία και την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Είναι, αναμφίβολα, ένας χώρος που φλερτάρει με την κόντρα, τον ανταγωνισμό, σου δημιουργεί το άγχος της πρωτιάς. Πρέπει να πείσεις, όπως ο υποψήφιος εραστής που προσπαθεί να ρίξει στα δίχτυα και την αγκαλιά του τον έρωτα της ζωής του. Και έτσι, καλλιεργείς τη δύναμη της πειθούς, αυτή που έκανε τον Δημοσθένη να ξεπεράσει την αδυναμία του να πει το «ρ».

Η διαφήμιση είναι γοητευτικός χώρος, είναι ενασχόληση που μπορεί ακόμα και σε αυτή την εποχή να προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο. Και παρά τη δυσκολία και τον ανταγωνισμό, είναι χώρος με δυνατές συγκινήσεις, αλληλεπίδραση με ενδιαφέροντες ανθρώπους και ευκαιρία για δημιουργία και πρωτότυπη σκέψη.

Κείμενο: Μαρία Σκαμπαρδώνη


Εκτύπωση   Email