Η Doris Lilly, η γκλαμουριά του Χόλλυγουντ και τα βιβλία.

Η Doris Lilly, η γκλαμουριά του Χόλυγουντ και τα βιβλία.

Doris Lilly, μία jet-setter που δεν παντρεύτηκε ποτέ κανέναν εκατομμυριούχο.

Η Ντόρις Λίλλυ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, κάπου μεταξύ 1922 και 1926, κανείς δεν ξέρει ακριβώς, και πραγματικά, δεν είναι παρά μία ασήμαντη λεπτομέρεια της συναρπαστικής ζωής της! 

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό σε νεαρή ηλικία παίζοντας σε διάφορες ταινίες του παραγωγού Cecil B. DeMille. 
Περίπου 25 χρόνων, ξεκίνησε μία σχέση με τον επίσης ηθοποιό... Ronald Reagan (έναν τότε σχεδόν σαραντάρη και ήδη χωρισμένο από την πρώτη γυναίκα του).  

Δύο επιστολές που της είχε στείλει ο Ρήγκαν όσο είχαν δεσμό, είχαν βγει σε πλειστηριασμό στον οίκο Sotheby's από την ίδια την Lilly το 1988 όσο ο Ρήγκαν ήταν πρόεδρος των Η.Π.Α. Τα γράμματα αυτά τα αγόρασε ο Malcolm Forbes ο οποίος και τα έδωσε στην σύζυγό του Νάνσυ Ρήγκαν (!!!) 

Εκείνη την περίοδο, αρχίζει να προτιμάει το γράψιμο παρά τα σκηνικά των ταινιών, και γράφει ένα πρώτο βιβλίο, How to marry a millionaire?  (1951) που ενέπνευσε την γνωστή ομότιτλη ταινία με τις Marilyn Monroe και Lauren Bacall. Δεν αναφέρεται το όνομα της πουθενά στα credits, ενώ ο τίτλος της ταινίας είναι ακριβώς αυτός του βιβλίου.... (αν είχα διαβάσει και το βιβλίο, θα μπορούσα να έχω άποψη και κατά πόσον μοιάζει με την ταινία).


How To Marry A Millionaire -Powder Room-1953


 
Εν τω μεταξύ, μαζί με άλλα γνωστά γυναικεία πρόσωπα, ενέπνευσε τον Truman Capote για τον χαρακτήρα της Holly Golightly, όταν έγραφε το Breakfast at Tiffany's που έγινε η ταινία με την επιτυχία που όλοι γνωρίζουμε.


Επίσης, γράφει στην κοσμική στήλη του New York Post (1968-78), καθώς και για την New York Daily Mirror, το Cosmopolitan, κ.ά. για τα δημόσια πρόσωπα και τους πλούσιους που γνωρίζει (και είναι πολλοί!).
Εννοείται πώς το κουσκούς είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν ήταν γραμμένο από μία γυναίκα μέλος αυτών των ίδιων των προνομιούχων!
Η ίδια έλεγε πώς αυτός ο κόσμος ήταν μερικές φορές επιφανειακός, αλλά προ παντός, "είναι ευχάριστοι, μυρίζουν ωραία, τρώνε σωστά και πίνουν καλά κρασιά, κι αυτό αρκεί."  
Ναι, τέτοια ήταν η ζωή της και την συντηρούσε καλά.
Αντίθετα από κάποιες θεωρίες που θέλουν την δυστυχία να είναι πηγή έμπνευσης, η καλή ζωή της έδινε ιδέες, ώστε να γράψει κι άλλα βιβλία παράλληλα με την στήλη της και τις κοσμικές εξόδους: How to Make Love in Five Languages (1965), Glamor Girl (1977, μαζί με την Robin Moore)
How to Marry a Billionaire (1984), ένα sequel του πρώτου βιβλίου της, μιάς και όπως δήλωσε η ίδια, "ένα εκατομμύριο δεν φτάνει πιά για να αγοράσεις ένα σπίτι της προκοπής!!". Το χιούμορ δεν λείπει ποτέ από τα γραπτά της, βλέπετε!

Και ένα ακόμα βιβλίο του 1970 που βρήκα σε φιλικό σπίτι και τράβηξε την προσοχή μου , Those Fabulous Greeks 


Εδώ ασχολείται και ξεκοκκαλίζει την ιστορία των οικογενειών Νιάρχου, Λιβανού, Ωνάση που αποτελούν τα πέντε έκτα του βιβλίου, ενώ αναφέρει κάποιες από τις υπόλοιπες οικογένειες σ'ένα τελευταίο κεφάλαιο. Περιγράφει την κάθε οικογένεια λεπτομερώς. Από πού, πώς έκαναν λεφτά και αν όχι όλες, τις περισσότερες ίντριγκες μεταξύ τους! 333 σελίδες με πληροφορίες πιθανότατα από πρώτο χέρι... Γράφει, "Υπάρχουν τουλάχιστον 40 οικογένειες και θα μπορούσαν να γραφτούν 40 βιβλία για την κάθε μία". Αλήθεια... θα μπορούσε να γίνει σίριαλ στο Νετφλιξ;


Doris Lilly, μία γυναίκα χορτασμένη απο την ζωή, που έλεγε με σιγουριά, "I think I know everyone who is worth knowing in this world"  " Νομίζω πως ξέρω όσους αξίζουν να ξέρει κανείς σ'αυτόν τον πλανήτη"

Κείμενο: Ήρα Ζαννιδάκη  

https://www.facebook.com/PhotoStudioIra/

 


Εκτύπωση   Email