Ελευσίνα, τόπος γεμάτο ιστορία!

Ελευσίνα, τόπος γεμάτος ιστορία!

Ξημερώνει μία ηλιόλουστη και γεμάτη προσδοκίες Κυριακή. Παίρνω την τσάντα μου στον ώμο και αποφασίζω να μην αφήσω την ημέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη!

Η επίσκεψή μου στην υπέροχη Ελευσίνα, μία ιερή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, μου γεννά ενθουσιασμό και αγωνία για το τι θα προκύψει σε μία περιοχή με μοναδικά ιστορικά μνημεία και πολλές επιλογές για βόλτα και διασκέδαση. Την περιοχή στην οποία πραγματοποιούνταν τα Ελευσίνια Μυστήρια, η πιο ιερή και μυσταγωγική εορτή της αρχαίας Αθήνας και αφιερωμένη στη θεά Δήμητρα.

eleysina httpsypodomes.comwp-contentuploads202104elefsina.jpg

Δεν μπορείς να μη γράψεις πολλά για την πόλη που χαρακτηρίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2023. Αυτό που εκτίμησα στην περιοχή είναι το γεγονός πως συνδυάζει τη χαρά μίας εξόδου με την επιμόρφωση, όπως και τη δυνατότητα που προφέρει στο να περάσεις μία ωραία βραδιά με φαγητό ή ποτό χωρίς να προβείς σε πολλά και αγχωτικά έξοδα.

Περνάω από την Πλατεία Ηρώων, το βλέμμα μου πέφτει στον υπέροχα σμιλευμένο και αγέρωχο ανδριάντα του μεγάλου τραγικού ποιητή της αρχαιότητας, Αισχύλου. Ενός ανθρώπου που ύμνησε τα ανθρώπινα πάθη και συναιθήματα μέσα από την τέχνη της τραγωδίας και αγάπησε την πόλη του βαθιά και ειλικρινά.

eleysina httpsproseleusis.comwp-contentuploads201908DSC_0033.jpg

Έργο του γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη που τοποθετήθηκε επί της πλατείας στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 και επί δημαρχίας Μιχάλη Λεβέντη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας

Ανήκει στα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, το αρχικό κτίσμα χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Εύλογα συγκεντρώνει τα βλέμματα των κατοίκων και μαγνητίζει το ενδιαφέρον των τουριστών. Ένα από τα πρώτα μουσεία του Ελληνικού κράτους.

Ελευσίνια-Αισχύλεια μυστήρια, το ετήσιο φεστιβάλ με τις πάντα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του, μνημεία, ιστορικό ενδιαφέρον, πολλές επιλογές εστίασης και διασκέδασης (και οικονομικές) και σίγουρα μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα!

 eleysina httpswww.ertnews.grwp-contentuploads20230816_1.jpg

Τι άλλο θέλεις για να επισκεφθείς ξανά και ξανά την Ελευσίνα!

Κείμενο: Μαρία Σκαμπαρδώνη  

Οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο :

httpsproseleusis.com, httpswww.elefsina.gr, httpswww.ertnews.gr, https://ypodomes.com

 

 

 


Εκτύπωση   Email