Στον (διπλό) σταθμό της Λειψίας

Στον (διπλό) σταθμό της Λειψίας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Λειψίας, είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της. Ή για να το θέσω καλύτερα, αξίζει μια επίσκεψη στην Λειψία, μόνο και μόνο για να δει κανείς τον φανταστικό Leipzig Hauptbahnhof!

Όχι πως η Λειψία δεν έχει άλλα αξιοθέατα, αντιθέτως έχει πάρα πολλά και πολύ αξιόλογα, αλλά αυτός ο σταθμός είναι το κάτι άλλο.  

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

Ο Leipzig Hauptbahnhof είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης (83,460 τ.μ.), έχει 19 αποβάθρες, 6 υπόστεγα τραίνων και μια πολυεπίπεδη αίθουσα από ψηλές πέτρινες καμάρες. Η πρόσοψη έχει μήκος σχεδόν 300 μέτρα! Εξυπηρετεί πάνω από 150.000 ταξιδιώτες καθημερινά! Εντυπωσιακά νούμερα, ε; Δεδομένου δε ότι η Λειψία δεν είναι ούτε πρωτεύουσα της χώρας, ούτε καν από τις πρώτες σε πληθυσμό (έχει περί τους 630.000 κατοίκους).

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

Το 1839 φτιάχτηκε η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή Λειψία-Δρέσδη. Μέχρι το 1856 η πόλη είχε ήδη 4 γραμμές και ήταν ο σπουδαιότερος σιδηροδρομικός κόμβος, εξυπηρετώντας τις διαρκώς αυξανόμενες εμπορικές και λοιπές δραστηριότητες της Λειψίας. Από το 1975 μέχρι το 1898 είχαν γίνει πολλές προσπάθειες να φτιαχτεί ένας σύγχρονος σταθμός, αλλά άλλες γραμμές ανήκαν στους Βασιλικούς Σιδηροδρόμους Σαξονίας και άλλες στους Πρωσικούς Κρατικούς Σιδηροδρόμους… Εν τέλει το 1898 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να φτιαχτεί ένας “διπλός” σταθμός! Οι αρχιτέκτονες William Lossow και Max Hans Kühne έφτιαξαν τα σχέδια και η ανοικοδόμηση ξεκίνησε το 1909, εκεί που κάποτε βρίσκονταν οι 4 παλιοί σταθμοί.  Ολοκληρώθηκε το 1915, παίρνοντας έτσι τα σκήπτρα του μεγαλύτερου σταθμού της χώρας από την Φρανκφούρτη. Χρειαζόταν ένας τόσο μεγάλος σταθμός στην Λειψία εκείνη την εποχή, διότι υποδέχονταν χιλιάδες ανθρώπους κατά την διάρκεια της ετήσιας διεθνούς εμπορικής εκθεσης. Ο μεγαλοπρεπής Leipzig Hauptbahnhof είχε δύο τεράστιες επιβλητικές πανομοιότυπες θολωτές αίθουσες. Μία Πρωσική και μία Σαξονική. Οι γραμμές 1-13 ανήκαν στους Πρώσους, οι 14-26 στους Σάξονες. Γι’αυτό και υπήρχαν δύο αίθουσες υποδοχής, δυο σκάλες, δύο χώροι αναμονής. Και απαγορευόταν να έρθει πρωσικό τραίνο στο σαξονικό τμήμα του σταθμού και αντιστρόφως εννοείται…Αυτά τα χωριστά και τα διπλά κράτησαν μέχρι το 1934!  

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

Το 1944, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ο σταθμός βομβαρδίστηκε σε επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων. Η οροφή της αίθουσας αναμονής κατέρρευσε, η δυτική είσοδος καταστράφηκε και υπήρξαν βέβαια και ανθρώπινες απώλειες. Η αποκατάσταση των ζημιών έγινε μεταξύ 1954 και 1962.

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

Σήμερα, όπως είπα και πριν, ο σταθμός είναι ένα υπερθέαμα! Ένα τεράστιο ρολόι τοίχου δεσπόζει στην είσοδο που οδηγεί στις τεράστιες αίθουσες που πλέον στεγάζουν ένα μεγάλο και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο και δυο-τρία καφε-εστιατόρια υπερυψωμένα με γυάλινη οροφή με βιτρώ, ευρύχωρα και αριστοκρατικά με φοβερή θέα!

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

Πραγματικά ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Λειψίας είναι ένα σπουδαίο αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε αν επισκεφθείτε την Λειψία ή την Σαξονία. Ακόμα κι αν πάτε στο Βερολίνο, αφιερώστε μια ημερήσια εκδρομή στην Λειψία και στον Leipzig Hauptbahnhof!

Leipzig Hauptbahnhof - Photo credit @Marlykon

 

 

 


Εκτύπωση   Email